10-Daagse cursus geïntegreerde geneeskunde vanuit de homeopathische visie door Ton Jansen

Leidraad voor deze10-daagse cursus zal Ton’s nieuwe boek Human Chemistry Part I zijn dat medio februari zal worden gepubliceerd, waarin symptomen van de patiënt gelinkt worden aan biochemische processen en orgaansystemen met bijbehorende Materia Medica. Het boek bevat de Materia Medica van 30 nieuwe middelen en aanvullende informatie over de toepassing van nog eens 30 middelen uit Ton’s boek Fighting Fire with Fire.

We zullen zoveel mogelijk Materia Medica behandelen van deze nieuwe middelen waaronder de neurotransmitters zoals: Acetylcholine, Adrenaline, Creatine monohydrate, Dipeptidyl peptidase-4, Dopamine, Endorphins / Exorphins, GABA, Gc-MAF, GHB, Glutamate, Glutamine, Glutathione, Glysine, 5-HTP, Interferon, L-carnitine, Lactoferrin, Oxytocin, SAM-e, Serotonin, Taurine, Tryptophan.

Ook de Materia Medica van middelen zoals Vasopressine, Oestrogeen, MSH, PTH, Poly Hormonen, Prednisolon, Prolactine, PSA, SHBG, Testosteron, TSH, Aldosteron en Tryptofaan zullen zoveel mogelijk aan bod komen.

We behandelen ziektes als Parkinson, alzheimer, depressies, PMS, PCOS, endometriose, en kijken daarbij ook naar het verschil in behandeling tussen man en vrouw bij de verschillende ziektes.

Verder bekijken we de verbanden tussen verstoringen in organen en orgaansystemen en de samenhang met de bloedwaarden.

Deze 10-daagse cursus is bedoeld voor homeopaten, natuurgeneeskundig therapeuten en andere belangstellenden in de zorg.

Bloedwaarden van patiënten geven een meerwaarde en mooie symptomen om te behandelen. Het interpreteren van de uitslag vraagt gedegen kennis. Niet alleen van de normaalwaarden en afwijkende waarden, maar vooral van de interactie tussen de diverse factoren en het verband die de factoren hebben met de orgaanfuncties en de interne chemie. Ton Jansen: “meestal wordt alleen gekeken naar afwijkende uitslagen, maar afhankelijk van de klachten van een patiënt en het beeld dat ik in het consult krijg, betrek ik ook de niet-afwijkende waarden in mijn diagnose en voorschrift. Hiermee kan ik de biochemie in het lichaam in balans brengen, zodat we een gerichte behandeling tot genezing kunnen toepassen.

Het gebruik van sarcodes (gezonde lichaamseigen stoffen) en nosodes (ziektemateriaal) zijn hierbij zeer waardevol. Daarnaast zal ik uitleg geven over het gebruik van supplementen zoals vitamines en mineralen, zowel in gepotentieerde vorm als in de vorm van voedingssupplementen. Ook behandel ik de tijdstippen waarop bepaalde vitamines en mineralen het best genomen kunnen worden en in combinatie met welke voedingsmiddelen of juist niet. Hierbij maak ik gebruik van de kennis van de hedendaagse wetenschap”

We behandelen de bloedanalyse van patiënten, dit kunnen de bloedanalyses zijn van de deelnemers of patiënten van deelnemers.

De dagen worden gegeven op donderdagen en vrijdagen. De aangegeven onderwerpen zullen zoveel mogelijk behandeld worden, maar daar wij dynamisch en organisch werken met de deelnemers kan het programma inhoudelijk afwijken.

Minimaal aantal deelnemers 25.

Tarieven:
Speciaal tarief voor de gehele 10-daagse cursus € 1.000,00.
Per 2 themadagen € 225,00 en per losse lesdag € 125,00.
De Prijzen zijn inclusief koffie, thee en een biologische lunch veelal uit de eigen tuin van Ton en Elly.

Locatie:
International School for Human Chemistry Homeopathy and Natural Balancing Therapy

Veenakkerweg 5
2635 NC Den Hoorn

Lesdata:
11 & 12 februari nieren in samenwerking met de lever

11 & 12 maart hersenen en neurotransmitters

15 & 16 april hersenen en neurotransmitters

3 & 4 juni hersenen en neurotransmitters extra lesdag

7 & 8 oktober hormonen

11 & 12 november hormonen

U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar: info@homeopathicdetox.eu t.a.v. Jacqueline Kindt of het inschrijfformulier op de website in te vullen: www.humanchemistry.eu/registratienl/


Deze nascholing is door de NVKH geaccrediteerd: 50% homeopathie en 50%
medisch. Hetty Buitelaar zal het medische gedeelte begeleiden.